Menu
Zoek
Home
Schijf van Vijf
Recepten
Afvallen
Zwanger en kind
Duurzaam eten
Veilig eten
Professionals
Onderwijs
Eetomgevingen
Webshop
Pers
Over ons
Gezonde voeding en voedingsstoffen
Aandoeningen
Afvallen en gewicht
Zwangerschap en baby
Kinderen en jongeren
Eten kopen en keurmerken
Veilig eten en E-nummers
Koken en bewaren
Vragen aan het Voedingscentrum
Vraag en antwoord
Koken en bewaren
Heb jij een vraag over eten koken of producten bewaren? Hieronder vind je de meest gestelde vragen.
Is eten opwarmen in de magnetron schadelijk?
Hoe kan ik beter leren koken?
Hoe kook je een ei?
Kun je fruit invriezen?
Hoelang kan ik een kliekje bewaren?
Hoe stel ik mijn koelkast in op de juiste temperatuur?
Kun je vlees na de TGT-datum nog eten?
Waarin kan ik het beste frituren of bakken?
Moet ik de groene plekken van de aardappel wegsnijden?
Kan ik kiemgroenten rauw eten, zoals taugé of alfalfa?
Is het slecht om groene tomaten te eten?
Kan je champignons rauw eten?
Welke groenten bewaar je in de koelkast? En welke erbuiten?
Kun je eten twee keer invriezen?
Kun je blikgroenten jaren na de houdbaarheidsdatum nog eten?
Kun je voorgesneden groenten die over de datum zijn nog veilig eten?
Kun je vlees veilig eten zo lang het goed ruikt?
Waar bewaar ik eieren het beste?
Moet ik melk over de datum weggooien?
Kun je gehakt in een gesloten verpakking na de houdbaarheidsdatum nog eten?
Twijfel over de houdbaarheidsdatum: kun je dit nog opeten of niet?
Hoelang kun je zalm bewaren?
Hoelang kun je sla bewaren?
Waar kun je fruit het beste bewaren? En hoelang?
Hoelang kun je kwark, melk en yoghurt bewaren?
Hoelang kun je gekookte rijst bewaren?
Hoelang kun je kip bewaren? En hoe zit het met gebakken kip?
Hoelang kun je gehakt bewaren?
Hoelang kun je rauwe en gekookte eieren bewaren?
Hoe kun je brood het beste bewaren? En hoelang?
Hoelang is brood houdbaar in de vriezer?
Hoe kook je precies genoeg pasta, rijst of aardappelen?
Hoe kun je duurzaam koken?
Zelf jam maken: hoe doe ik dat?
Hoe kan ik lekker koken als een eenpersoonshuishouden?
Hoe kan ik meal preppen?
Waarom blijven groente langer goed in de diepvries als je ze eerst blancheert?
Hoelang is eten houdbaar in de diepvries?
Hoe voorkom je voedselverspilling als je in een restaurant eet?
Waarom staat op sommige vleeswaren een THT- en op andere een TGT-datum?
Wat betekent ‘verpakt onder beschermende atmosfeer’ op het etiket?
Van gas naar elektrisch koken: kies je voor keramisch of inductie?
Elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten
Aanmelden
Dit verzoek niet meer tonen
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom?
Lees onze uitleg
.
sluit