Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Bespaartips voor kopen, koken en bewaren

Volgens het Nibud zijn de kosten voor gezonde voeding voor een gezin (in dit geval bestaande uit een vrouw en een man jonger dan 50 jaar, een kind van 12 en een kind van 7 jaar oud) € 16,04 per dag. Dat komt neer op ongeveer € 112 per week (prijspeil juli 2022).

En dat heeft niet iedereen te besteden. Wij zien de signalen dat het lastig kan zijn gezond te eten met deze hoge en toenemende prijzen voor basisbehoeften, zoals voeding en energie. Dit zouden we graag anders zien.

Gezonde voeding zou voor iedereen een makkelijke en betaalbare keuze moeten zijn. Wat wij kunnen doen is met je meedenken. Op onze website vind je bespaartips voor in de winkel en tijdens het koken. Kleine aanpassingen die samen toch een verschil kunnen maken.

Budgettips voor in de keuken

Door slimmer te kopen, koken en bewaren kun je mogelijk geld besparen.

Goedkope recepten en dagmenu's

Zoek goedkope recepten op in onze receptendatabase en bekijk onze budgetmenu's.

Bespaartips voor in de winkel

Bekijk onze budgettips om goedkoper boodschappen te doen.

Koken met restjes en kliekjes

Nog wat over aan ingrediƫnten of van een maaltijd? Door slim om te gaan met restjes en kliekjes, hoef je minder weg te gooien.

Seizoensgroenten en fruit

Kijk hier voor een overzicht van de seizoensgroenten in alle jaargetijden. Bekijk ook het fruit van de seizoenen.

Besparen op een veilige manier

De hoge en toenemende prijzen kunnen ervoor zorgen dat je keuzes maakt die de kans op een voedselinfectie vergroten. Hoe kun je geld besparen op een veilige manier?