Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Jij bent de chef

Hoe doe je dat eigenlijk, koken? Wij helpen je. Zo ga je stap voor stap op weg naar een lekker maaltje.

Eerst kies je een recept uit. Wij hebben alvast een paar lekkere en makkelijke recepten voor je opgezocht. Het lukt jou vast ook om die te maken. Bekijk de recepten.

Dan ga je de ingrediënten voor bij elkaar zoeken. Heb je sommige ingrediënten niet in huis, dan sjees je naar de winkel. Maak van tevoren wel een boodschappenlijstje, dan vergeet je niks. Op deze dingen kun je letten bij het boodschappen doen.

Groente snijden is niet moeilijk, maar kijk wel uit met scherpe messen

Als het tijd is om te koken, zet je eerst pannen, snijplanken en messen klaar. Daarna kun je beginnen met alles afwegen en snijden. Hoe doe je dat precies, groente snijden? Deze technieken helpen je. Of je nu gaat koken, stomen, roerbakken, grillen of iets anders: wij leggen je uit wat al die termen betekenen.

Oh, heel belangrijk: stop eten dat koel bewaar moet worden, meteen terug in de koelkast. Dan bederft het minder snel. Bekijk onze superhandige bewaartips. Smakelijk eten!

'De kleine keukenhulp': recepten om samen te maken

In het online kookboek ‘De kleine keukenhulp’ staan heerlijke recepten die leuk zijn om zelf of samen met je ouders te maken. Vol met voor-, hoofd- en nagerechten om van te smullen. Leuk voor het hele gezin!

Bekijk hieronder het volledige inkijkexemplaar