Traditioneel eten
Elk land heeft traditionele recepten. Zo heb je de Franse ‘keuken’ met quiches, ratatouille, veel vleesgerechten en typische toetjes als crème brûlée of chocolade mousse. De Chinese keuken is weer helemaal anders. In die gerechten zitten veel meer kruiden en smaken vaak ook pittig. In de Surinaamse en Marokkaanse keuken wordt veel vis gegeten. En in Turks eten zit veel fruit en peulvruchten.
Verschillende culturen
Mensen in Nederland met een andere culturele achtergrond maken vaak andere recepten dan aardappels, groente en vlees. Ze koken in de traditie van hun land. Ze houden soms rekening met hun geloof, waardoor ze bijvoorbeeld geen varkensvlees eten. Ook eten ze groenten die in Nederland niet zo bekend zijn. Zoals bitawiri, wat een Surinaamse bladgroente is, of kousenband, een soort sperziebonen. Wel eens van Ayran gehoord? Dat is een populair Turks yoghurtdrankje.
Proeverij
Al die verschillende smaken, recepten en eetgewoontes zijn natuurlijk super interessant. Je kunt veel van elkaar leren in de keuken. Wat dacht je van een proefmiddag met gerechten uit verschillende landen op school? Vraag het eens aan je leraar!