Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Ervaringen met borstvoeding

Verhalen van moeders
Afbeelding bij teaser 'Ilse en Resa (4 maanden)'

Ilse en Resa (4 maanden)

"Resa krijgt s' morgens en 's avonds de borst en de rest kolf ik. Kolven geeft me bewegingsvrijheid nu ik weer afspraken buiten de deur heb. En ik ben minder onzeker over wat ze binnenkrijgt."
Afbeelding bij teaser 'Annelieke en Saar (6 weken)'

Annelieke en Saar (6 weken)

"Toen Saar net geboren was, moest de melkproductie nog op gang komen. Dat maakte me niet onzeker, ik had me goed ingelezen. Ze deed wel een kwartier over een borst."
Afbeelding bij teaser 'Sarita en Floris (3 maanden)'

Sarita en Floris (3 maanden)

"Toen Floris 4 weken was, maakte mijn linkerborst minder melk aan. De lactatiekundige die ik inschakelde, leerde me goede aanlegtechnieken. Vanaf toen liep het als een speer."
Afbeelding bij teaser 'Joke, Floris en Merijn'

Joke, Floris en Merijn

"Mijn zoons zijn nu 22 en 18. Bij de oudste lukte het niet om borstvoeding te geven, bij de jongste wel. Ik ben nog steeds blij dat ik het bij de tweede weer heb geprobeerd.”

Tips voor het geven van borstvoeding

Quiz: Wat weet jij van borstvoeding? Quiz: Wat weet jij van borstvoeding?

Helpen sommige producten om je productie te verhogen? Mag je alles eten en drinken als je borstvoeding geeft? En helpt het om veel water te drinken? Test hoe het zit met jouw kennis!

Borstvoeding is de beste voeding voor je baby en is ook goed voor jouw gezondheid. Het advies is om 6 maanden borstvoeding te geven, en daarna zolang moeder en kind dat willen en zich daar prettig bij voelen. Een baby profiteert het meest als hij ten minste 6 maanden borstvoeding krijgt, maar elke week is meegenomen.