Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Diana verloor gewicht met hulp van de Schijf van Vijf

"De schrik voor suikerziekte zat er goed in"

Diana Kloonen (50 jaar) was tijdens haar jeugd al zwaarder dan haar leeftijdsgenoten. Op jonge leeftijd kreeg ze van de huisarts al het advies om af te vallen. Ze probeerde van alles om gewicht te verliezen, maar ze accepteerde de kilo’s ook voor een periode.

“Er ging gewicht af en er kwam weer meer gewicht bij dan eraf was gegaan. Nog maar eens iets anders proberen en ook dat zonder blijvend resultaat. Een aantal jaren geleden vertelde mijn huisarts dat mijn bloedsuikergehalte te hoog zou kunnen zijn. Dit bleek na bloedprikken nog niet het geval. Maar de schrik voor suikerziekte zat er wel goed in.

diana en haar man vielen samen kilo's af en voelen zich veel gezonder

Ik belde de gewichtsconsulente bij wie een familielid veel gewicht is kwijtgeraakt. Mijn idee was: ‘als zij het kan, kan ik het ook.’ Mijn man en ik bezochten haar met de motivatie om op een gezonde manier ouder te worden en daarvoor moesten we allebei iets aan ons gewicht doen. En ja, er is zo’n 50 kilo blijvend verdwenen.

Mijn man en ik hebben geleerd de juiste voedingsmiddelen te nemen in de juiste hoeveelheden en daarbij is ook ruimte voor iets extra’s. Wij hebben geen honger ervaren en hebben toch een gezellig en lekker leven. Dit alles zonder repen, shakes of pillen. Alles volgens de Schijf van Vijf, die gelukkig door het Voedingscentrum met goede tips en recepten wordt uitgelegd.

Het is zo fijn dat de mensen om me heen zeggen dat ik er goed uitzie, en om weer in de stad alle winkels in te kunnen lopen en iets te kunnen passen. Inmiddels heb ik ook de opleiding Gewichtsconsulent afgerond en heb ik een eigen praktijk waarin ik mensen help om een gezond gewicht te bereiken. Ik voel me daar erg goed bij. ”

Ook afvallen?