Menu
Zoek

Tips: zo word je niet ziek van je eten

Veilig eten heb je grotendeels zelf in de hand. In de onderstaande materialen vind je informatie en tips over hoe je ervoor zorgt dat je niet ziek wordt van eten.
  • De 5x Veilig-informatiekaarten geven tips over veilig omgaan met bijvoorbeeld vlees, vis en eieren, maar ook over veilig barbecueën, picknicken en veilig eten in verre landen.
  • In de online Bewaarwijzer vind je het bewaaradvies van meer dan 2.000 producten. Inclusief handige bewaartips.
  • In onze encyclopedie vind je achtergrondinformatie over voedselveiligheid, voedselinfecties en voedselvergiftigingen en veelvoorkomende ziekteverwekkers zoals salmonella, campylobacter, E. coli en het norovirus.
  • De Hygiënecode is ontwikkeld voor mensen die met voedsel werken in (zorg)instellingen. Dit maakt het voor professionals makkelijker om veilig te werken met voedsel.
  • In onze factsheet lees je uitgebreide informatie over hygiëne en voedselinfecties.
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.