Veilig eten heb je grotendeels zelf in de hand. In de onderstaande materialen vind je informatie en tips over hoe je ervoor zorgt dat je niet ziek wordt van eten.
- De 5x Veilig-informatiekaarten geven tips over veilig omgaan met bijvoorbeeld vlees, vis en eieren, maar ook over veilig barbecueën, picknicken en veilig eten in verre landen.
- In de online Bewaarwijzer vind je het bewaaradvies van meer dan 2.000 producten. Inclusief handige bewaartips.
- In onze encyclopedie vind je achtergrondinformatie over voedselveiligheid, voedselinfecties en voedselvergiftigingen en veelvoorkomende ziekteverwekkers zoals salmonella, campylobacter, E. coli en het norovirus.
- De Hygiënecode is ontwikkeld voor mensen die met voedsel werken in (zorg)instellingen. Dit maakt het voor professionals makkelijker om veilig te werken met voedsel.
- In onze factsheet lees je uitgebreide informatie over hygiëne en voedselinfecties.