Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gezond eten op de basisschool

Een gezonde schoollunch kan het voedingspatroon van basisschoolkinderen flink verbeteren. Alle kinderen die overblijven tussen de middag kunnen daar gebruik van maken. Op deze pagina vind je informatie en materialen om aan de slag te gaan met een Schijf van Vijf- schoollunch op jouw basisschool.

Kiezen voor een verzorgde schoollunch

De laatste jaren is er steeds meer belangstelling voor het verzorgen van een lunch op school. Op deze pagina lees je meer over de 4 voordelen van zo’n georganiseerde schoollunch én hoe je er zelf mee aan de slag kunt.

Schijf van Vijf-schoollunch

Onderzoek laat zien dat richtlijnen voor schoolmaaltijden zorgen voor gezondere voedselkeuzes: een hogere fruitinname en minder vet en zout. Bekijk op deze pagina hoe een gezonde schoollunch eruitziet.

Voedingsbeleid

Een voedingsbeleid maakt gezond eten en drinken op de basisschool makkelijker. Bekijk de handvatten om je eigen voedingsbeleid te maken voor je school.

Gezonde School

Het is belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. De Gezonde School-aanpak helpt je om hier op een planmatige en gestructureerde manier aandacht aan te geven.

Lessen over voeding

Als kinderen vroeg leren hoe een gezonde maaltijd eruitziet, is de kans groter dat ze later gezonde volwassenen worden. Als school kun je daar ook aandacht aan besteden.