Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Akkoord Gezonde Voeding op Scholen

De kans is groot dat jullie cateraar of automatenleverancier het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen heeft getekend. Het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen is een initiatief van JOGG. Partijen die dit akkoord hebben getekend stimuleren de gezondere keuze van eten en drinken op scholen door deze keuze zichtbaar gemakkelijker en aantrekkelijker te maken.

Benieuwd welke partijen lid zijn van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen? Bekijk het overzicht.

leerling koopt gezond broodje in de schoolkantine

Wat mogen jullie als school verwachten van een Akkoordpartij?

Deelnemers aan het Akkoord zorgen ervoor dat het aanbod van eten en drinken op scholen minimaal voldoet aan niveau zilver volgens de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen van het Voedingscentrum. Dit doen ze direct als cateraar of indirect als leverancier.

Bovendien streven de deelnemers naar niveau goud op de helft van de scholen waar zij het aanbod van eten en drinken verzorgen. Ook verkennen ze gezamenlijk hoe de eetomgeving in de nabijheid van scholen gezonder kan worden gemaakt.

Werk samen aan een gezonde schoolkantine

Wij adviseren scholen om samen met de cateraar of automatenleverancier te werken aan een gezonde en duurzame schoolkantine. Teken samen de Ambitieverklaring om jullie ambitie te realiseren en maak afspraken wie de Kantinescan jaarlijks uitvoert.