Bereiding
- Maak de prei schoon en snijd in ringen.
-
Verwarm de olie in een pan en bak hierin de prei met de kerrie 5 minuten zacht.
-
Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
-
Schep een opscheplepel preiringen uit de pan en houd achter voor garnering.
-
Voeg de aardappelblokjes toe aan de prei met de kipfilet, het water en stukje bouillontablet. Beng dit aan de kook en laat de aardappelen en de prei in 10 minuten gaar koken.
-
Neem de kipfilet uit de pan en snijd in smalle reepjes.
-
Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Roer de melk, kip en de overige preiringen door de soep en breng kort aan de kook.
- Breng de soep op smaak met wat peper en serveer er brood bij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze Kies
Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite
welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.