Bereiding
- Kook de eieren hard.
-
Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes. Kook de aardappelblokjes in weinig water 5 minuten.
-
Pel de ui en snijd klein.
-
Schil het stukje gember en rasp fijn.
-
Snijd de peper in de lengte open en verwijder de pitjes. Snijd de peper in reepjes.
-
Maak de sperziebonen schoon.
-
Fruit de ui en de gember in de hete olie. Bak de kerriepoeder kort mee tot het gaat geuren.
-
Voeg de aardappelblokjes, de groentebouillon en de reepjes peper toe en breng dit aan de kook. Laat het 10 minuten zacht stoven.
-
Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
-
Pel de eieren en snijd ze in parten.
-
Meng de parten ei en de kokosmelk door de curry en warm het geheel goed door.
-
Serveer de sperziebonen met de curry.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Kokosmelk:
Bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar koelkastdoosje en bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar.
Gebruik kokosmelk om deze doperwtjessoep op smaak te brengen.