Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Aardappelsalade met haring

Fantastisch recept voor een verrassende aardappelsalade.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram vast kokende aardappelen.
  • 150 gram diepvries doperwtjes
  • 2 takjes peterselie
  • 2 eetlepels olie
  • 4 eetlepels azijn
  • 100 gram peultjes
  • 1 bos radijs
  • ½ komkommer
  • 1 bosuitje
  • 2 zoute haringen

Bereiding

  1. Boen de aardappelen schoon en kook ze in 20 minuten net gaar. Kook de laatste 2 minuten de doperwtjes mee.
  2. Was de peterselie en knip het klein.
  3. Snijd de aardappelen in blokjes.
  4. Maak een dressing van de olie, de azijn en de peterselie. Schep dit door de aardappelen en laat dit op een koele plaats intrekken.
  5. Maak de groente schoon.
  6. Kook de peultjes 3 minuten in een bodempje water.
  7. Snijd de radijs in plakjes.
  8. Snijd van de komkommer 1 helft in dunne plakken en de andere helft in kleine blokjes.
  9. Snijd de bosui in smalle ringen.
  10. Meng de ringen bosui, de blokjes komkommer en de helft van de radijs door de aardappelsalade.
  11. Leg de peultjes en de plakjes komkommer op de rand van een schaal en schik de salade erop.
  12. Garneer met de rest van de radijs.
  13. Maak de haringen schoon en snijd ze in repen. Schik de haring naast de aardappelsalade.

Ingrediënten over?

Bosui:
Bewaar een half bosuitje verpakt in plastic in de koelkast nog maximaal 4 dagen.
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Peultjes'. Dit product is deze maand (augustus) niet de meest duurzame oplossing.
Viswijzer Dit recept bevat haring. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies haring met MSC. De meeste is goede keus.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 510 kcal 510 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
2,1 gram 2,1 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week