Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Aardbeienflip met amandelschaafsel

Aardbeienflip met amandelschaafsel

Zelfgemaakte vlaflip met aardbeien en geschaafde amandelen.
  • 2 personen
  • minder dan 15 minuten
  • nagerecht, tussendoor
  • 95 kcal

Ingrediënten

  • ½ eetlepel geschaafde amandelen
  • 200 gram aardbeien
  • 200 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan en schud ze op een bord.
  2. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Houd 2 mooie aardbeien apart voor garnering.
  3. Pureer de rest van de aardbeien met een staafmixer of in de keukenmachine.
  4. Schep de aardbeienpuree en de yoghurt in laagjes in 2 hoge glazen. Roer eventueel met een vork er doorheen om een marmereffect te krijgen.
  5. Snijd de achtergehouden aardbeien in plakjes.
  6. Garneer de flip met de aardbeien en de geschaafde amandelen.

Ingrediënten over?

Aardbeien:
Bewaar zacht fruit zoals aardbeien, bessen, frambozen onafgedekt 1-3 dagen in de koelkast. Zorg dat het fruit niet vochtig wordt, leg het eventueel op keukenpapier om vocht te absorberen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Aardbeien is deze maand een klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor fruit met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk.
Kies bij voorkeur voor zuivelproducten met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 95 kcal
Vet 3 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 10 gram
Waarvan suikers 10 gram
Vezels 1 gram
Eiwit 5 gram
Zout
0,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week