Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking samen met het stukje bouillontablet.
- Pel de ui en snijd klein.
- Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes.
- Breng de kip op smaak met peper en bak in de helft van de margarine met de deksel op de pan in 12-15 minuten gaar.
- Haal de kip uit de pan en houd warm (onder een bord).
- Bak in dezelfde pan de ui zacht en voeg de abrikozenjam, kaneel, het water en de helft van de abrikozenstukjes toe en laat rustig indikken tot een saus. Voeg zo nodig extra water toe.
- Maak de wortel en pastinaak schoon. Snijd eventueel
in de lengte in gelijke stukken.
- Verwarm de rest van de margarine in een pan en bak de
groente op middelhoge temperatuur met deksel op de pan in 15 minuten beetgaar.
- Strooi de suiker over de groente en wentel in
de pan. Laat in enkele minuten van alle kanten karamelliseren.
- Hak de pistachenoten klein en strooi 1/5 over de groente.
- Was de salie en snijd in dunne reepjes.
- Meng de salie, de rest van de pistachenoten en de rest van de gedroogde abrikozen door de rijst.
- Snijd de kip in schuine plakken en schep de abrikozensaus erover.
- Serveer de pastinaak en wortel erbij.
Variaties
In plaats van kaneel kun je ook koek- en speculaaskruiden gebruiken.
Allergie-informatie
We kunnen niet
garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk
daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Salie:
Wikkel restjes kruiden in velletjes nat keukenpapier en bewaar ze onderin de koelkast.