Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Maak de groente schoon.
-
Snijd de ui en de knoflook in snippers, de andijvie in smalle repen en de champignons in plakken.
-
Prak met een vork de tofu tot kruimels.
-
Hak de noten grof.
-
Verwarm 1 eetlepel margarine en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
-
Voeg de andijvie toe en bak dit al roerend tot de andijvie is geslonken.
-
Smoor de champignons kort mee.
-
Bak in de rest van de margarine de tofu en de noten met wat peper.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Stamp de gare aardappelen fijn en voeg het andijviemengsel toe. Maak de stamppot smeuïg met de hete melk.
-
Maak de stamppot op smaak met peper en nootmuskaat en schep de tofu-notenkruimels erop.
Allergie-informatie
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Bewaar andijvie in een papieren of open plastic zak. De groente is ongeveer 2 dagen in de koelkast houdbaar.
Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje nog 3 dagen in de koelkast. Gebruik de rest van de champignons in deze lekkere auberginestoof met kikkererwten.