Bereiding
- Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Maak de groente schoon.
-
Snijd de ui en de knoflook klein, de andijvie in smalle repen en de champignons in plakken.
- Laat de tofu uitlekken en verkruimel het.
-
Hak de noten grof.
-
Verwarm de helft van de margarine en bak hierin de ui en knoflook glazig.
-
Voeg de andijvie toe en bak dit al roerend tot de andijvie is geslonken.
-
Smoor de champignons kort mee.
-
Bak in de rest van de margarine de tofu met wat peper lichtbruin. Rooster in het laatste minuut de noten licht mee.
-
Breng de sojadrink aan de kook.
-
Stamp de aardappelen fijn en voeg het andijviemengsel toe. Maak de stamppot smeuïg met de sojadrink.
- Breng de stamppot op smaak met peper en nootmuskaat en schep de tofu-notenkruimels erop.
Variaties
Vervang de sojadrink door halfvolle melk.
Allergie-informatie
We kunnen niet
garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk
daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Andijvie:
Bewaar andijvie in de koelkast.
Champignons:
Bewaar champignons in de koelkast. Gebruik de rest van de champignons in deze lekkere auberginestoof met kikkererwten.