Bereiding
- Was de bosuien en snijd in ringen.
-
Boen de sinaasappel schoon. Rasp wat van de schil en pers uit.
-
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
-
Verwarm de olie en bak hierin de appelblokjes en de bosui in een paar minuten zacht.
-
Breng het water aan de kook.
- Doe de couscous in een kom en schenk het water erover. Roer met een vork door. Laat 10 minuten afgedekt staan.
-
Maak de rammenas en de wortel schoon en rasp de groente grof. Maak op smaak met wat sinaasappelsap.
-
Roer de couscous door het appelmengsel. Maak op smaak met geraspte sinaasappelschil en de kaneel.
-
Hak de walnoten grof.
-
Was de munt en snijd klein.
-
Meng de walnoten en de munt vlak voor het serveren door de couscous. Serveer de rammenas-wortelsalade erbij.
Variaties
In plaats van rammenas kun je rettich, radijs of daikon gebruiken. De
kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina met kruidenmixen
hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Munt:
Wikkel de rest van de munt in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. De munt is nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Thee van munt is ook heerlijk.
Sinaasappel:
Bewaar een halve sinaasappel met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met vershoudfolie maximaal 4 dagen in de koelkast.