Bereiding
- Laat de rozijnen 10 minuten in wat water wellen.
-
Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Laat afkoelen en hak klein.
-
Snijd de dadels heel klein.
-
Laat de rozijnen uitlekken.
-
Doe de havermout met de koek- en speculaaskruiden in een kom en voeg de dadels en rozijnen toe.
-
Was de appel en rasp hem met een handrasp. Voeg direct toe aan het havermoutmengsel.
-
Kneed het mengsel met de hand tot een samenhangend deeg.
-
Vorm er balletjes van en wentel door de gehakte amandelen.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Dadels:
Bewaar dadels in een afgesloten bakje op een droge, koele, donkere plaats. Ze blijven maanden goed.
Ze zijn ook heerlijk in een hartig gerecht, zoals deze couscous met dadels en gemarineerde kip.