Bereiding
            
                - Pel de uien en de knoflook. 
- 
Snijd een halve ui en de knoflook in snippers en houd dit apart. Snijd de rest van de uien in halve ringen.
- 
Was de kruiden en knip ze klein.
- 
Was de tomaten en snijd ze blokjes.
- 
Fruit de uienringen in 1 eetlepel margarine met wat paprikapoeder glazig.
- 
Schenk er 200 ml water bij en voeg de helft van de tomaten en wat tijm toe. Laat dit 15 minuten zacht stoven.
- 
Snijd het stukje brood in blokjes.
- 
Hak de noten grof.
- 
Was de aubergine, verwijder de steelaanzet en halveer de aubergine in de lengte. Snijd het vruchtvlees uit de schil, maar houd een stevige rand over. Snijd het vruchtvlees klein.
- 
Fruit de gesnipperde ui en de knoflook in de rest van de margarine zacht. 
- 
Voeg het brood, de rest van de tomaten en het vruchtvlees van de aubergine toe en smoor dit kort mee.
- 
Voeg de noten toe en maak het mengsel op smaak met salie of selderij en peper.
- 
Meng de rest van de salie door de uiensaus.
- 
Vul de auberginehelften met het notengehakt en plaats ze in de uiensaus. Laat de aubergines in 20 minuten gaar worden.
- 
Breng 300 ml water aan de kook. Strooi de bulgur erin en kook het in 10 minuten gaar.
- 
Giet eventueel water van de bulgur en maak de bulgur op smaak met de rest van de kruiden. 
- 
Serveer de bulgur bij de aubergine en de uiensaus.
 
        
        
        
		
            Allergie-informatie
            
                
                    We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
                
                
            
        
	 
        
		
            Ingrediënten over?
            
                Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.