Materialen
Cocktailprikkers, grillpan, staafmixer/keukenmachine
Bereiding
- Was de aubergine. Snijd doormidden en schaaf de helften in de lengte in dunne plakken.
-
Bestrijk de plakken dun met de helft van de olie.
- Gril de plakken in een grillpan in een paar minuten gaar en lichtbruin. Laat afkoelen.
-
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan licht en laat afkoelen.
-
Maak de paprika schoon en snijd klein.
-
Was de basilicum. Pel de knoflook.
-
Pureer de paprika, pijnboompitten, basilicum, knoflook, de rest van de olie en wat citroensap met de staafmixer of keukenmachine tot een grove pasta.
-
Verdeel de pasta over de plakken aubergine en rol op. Steek vast met een prikker.
Variaties
Probeer ook eens de courgetterolletjes (zie foto).
Allergie-informatie
We kunnen niet
garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk
daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Aubergine:
Bewaar aubergines op kamertemperatuur, bijvoorbeeld de voorraadkast. Ze blijven in de originele verpakking of in plastic 5-7 dagen goed.