Bereiding
- Pel de ui, snijd hem fijn en doe hem in een kom.
-
Was de peterselie en snijd de blaadjes fijn.
-
Voeg de peterselie en sumak toe aan de ui en roer goed.
-
Warm de oven voor op 200 °C.
-
Boen de citroen schoon. Rasp de helft van de schil van de citroen en pers hem uit.
-
Meng de rasp en het sap met de olie en wat peper.
-
Roer het mengsel goed en bestrijk beide kanten van de visfilet ermee.
-
Grill de vis op een rooster aan beide kanten 2-4 minuten tot ze krokant zijn.
-
Doe de oven uit, snijd de broodjes open en leg ze geopend op het ovenrooster. Sluit de oven weer.
-
De restwarmte van de oven warmt de broodjes op.
-
Haal de broodjes uit de oven, leg een visfilet op elk broodje en voeg de uiensalade en rucola toe.
-
Besprenkel met citroen naar smaak en serveer.
Extra informatie
Dit recept maakten we samen met Emine Taskiran
Emine is docent Voeding aan de Haagse Hogeschool. Daarnaast kan ze superlekker koken. We zijn dan ook erg blij met haar recepten! Meer recepten van Emine:
Variaties
Combineer dit broodje met Kizartma, oftewel Turkse gegrilde groente, om er een hoofdgerecht van te maken.
Ingrediënten over?
Rucola over? Gebruik het op deze heerlijk pizza met courgette.