Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Bietjessalade met walnootdressing, gepofte aardappelen en ei

Bietjessalade met walnootdressing, gepofte aardappelen en ei

Deze bietjessalade met sinaasappel is eenvoudig te maken. De dressing van walnoot maakt het geheel af.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 540 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 4 aardappelen
  • 4 sprietjes verse bieslook
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 4 eieren
  • 6 halve walnoten
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel (walnoot)olie
  • ½ citroen
  • peper
  • 500 gram rode bieten (gekookt)

Bereiding

  1. Was de aardappelen en prik er met een satéprikker enkele gaatjes rondom in.
  2. Leg de aardappelen op een bord in de magnetron en laat op 700 watt in 6-8 minuten gaar worden. Keer ze halverwege de tijd een keer om.
  3. Laat de aardappelen nog enkele minuten nagaren. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. 
  4. Was de bieslook en snijd klein.
  5. Meng de yoghurt met de bieslook tot een sausje. 
  6. Kook de eieren hard in 8-10 minuten.
  7. Wrijf 1/3 van de walnoten fijn en hak de rest grof.
  8. Was de citroen en knijp het sap uit.
  9. Schil de sinaasappel en snijd in stukjes. Vang het sap op.
  10. Maak van het sinaasappel- en citroensap met de fijngewreven walnoten, olie en peper een dressing.
  11. Snijd de rode bieten in kleine blokjes.
  12. Meng de dressing en de partjes sinaasappel erdoor en strooi de gehakte walnoten erover.
  13. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  14. Serveer de aardappelen met het yoghurtsausje en de parten ei bij de bietensalade.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Walnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10-15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sinaasappel heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Rode biet is deze maand (april) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 540 kcal
Vet 23 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 54 gram
Waarvan suikers 19 gram
Vezels 12 gram
Eiwit 23 gram
Zout
0,8 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.