Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Bloemkoolsalade met walnoten

Bloemkoolsalade met walnoten

Laat de tomatendressing een half uur lekker intrekken.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • voorgerecht
  • 190 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 400 gram bloemkool
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel (noten)olie
  • 1 eetlepel azijn
  • gerookt paprikapoeder
  • peper
  • 25 gram ongezouten walnoten
  • 2 takjes verse peterselie

Bereiding

  1. Maak de bloemkool schoon en snijd in kleine stukken.
  2. Kook de bloemkool 8-10 minuten in weinig water.
  3. Laat in een vergiet goed uitlekken.
  4. Roer de tomatenpuree los met de olie en maak er met de azijn, wat gerookt paprikapoeder en peper een dressing van.
  5. Schep de dressing voorzichtig door de bloemkool en laat dit een half uur op een koele plaats intrekken.
  6. Hak de walnoten grof.
  7. Was de peterselie en snijd klein.
  8. Meng de walnoten en de peterselie door de bloemkool.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Walnoten:
Verwerk de noten in een ontbijt van overnight oats met walnoten.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bloemkool heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 190 kcal
Vet 14 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 6 gram
Waarvan suikers 3 gram
Vezels 6 gram
Eiwit 6 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.