Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Boerenkoolstoofpot met kapucijners

Er zijn vele soorten goulash. Deze variant bevat boerenkool en is om te smullen.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram varkensfilet
  • 1 - 2 theelepels goulash- of hacheekruiden zonder zout
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 500 gram gesneden boerenkool
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 kleine pot of blik kapucijners (uitlekgewicht ca. 250 gram)

Bereiding

  1. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze royaal met goulash- of hacheekruiden.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  3. Bak het vlees in de hete margarine bruin. Fruit de ui en de knoflook mee.
  4. Voeg de boerenkool en de tomatenblokjes toe. Smoor de boerenkool in 20 minuten gaar.
  5. Laat de kapucijners uitlekken, spoel ze af en schep ze door het groentemengsel. Warm het geheel goed door.
  6. Maak het gerecht op smaak met nog wat goulashkruiden of peper.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest bijvoorbeeld in een soep of maak er mini pizza's van.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Boerenkool is deze maand (januari) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 410 kcal 410 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 30 gram 30 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout
1 gram 1 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week