Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Boerenomelet

Door je restjes groente in deze omelet te verwerken, kun je snel aan tafel en hoef je ook niks weg te gooien. Win-win dus!

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht, lunch
  •  

Ingrediënten

  • 5 tomaten
  • 8 sprieten bieslook
  • 8 takjes peterselie
  • azijn
  • peper
  • 100 gram champignons
  • restje groente of 100 gram diepvries doperwtjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels halfvolle melk
  • 6 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
  2. Was de bieslook en de peterselie en knip het klein.
  3. Maak van de tomaten met de bieslook, de helft van de peterselie, wat azijn en peper een salade.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  5. Snijd eventueel de groente kleiner.
  6. Verwarm de margarine in een koekenpan en bak hierin de groente in een paar minuten zacht.
  7. Klop de eieren los met de melk. Voeg de rest van de peterselie en wat peper toe.
  8. Schenk het eiermengsel bij de groente en bak de omelet in 8-10 minuten gaar.
  9. Snijd de omelet in punten en geef de tomatensalade en het brood erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ronde tomaat is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 490 kcal 490 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
1,5 gram 1,5 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week