Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon, snijd in stukken en kook in weinig water in 10 minuten gaar.
-
Schil
de zoete aardappel, snijd in plakken en kook in weinig water in 5 minuten
gaar.
-
Pel de ui en snijd heel fijn.
- Bak de ui met de kerrie in de olie zacht en voeg de chilivlokken naar smaak toe.
-
Spoel de zwarte bonen af en druk ze met een vork fijn.
-
Hak de hazelnoten klein.
-
Prak een paar plakken zoete aardappel fijn en meng er de gehakte hazelnoten, de zwarte bonenmassa en de helft van de gebakken ui door.
-
Vorm er 2 platte burger per persoon van en wentel ze door het volkorenmeel. Laat de burgers afgedekt in de koelkast opstijven.
-
Maak de radijs schoon en snijd in plakjes.
-
Was de selderij en snijd grof.
-
Meng de radijs, selderij en sperziebonen door de plakken zoete aardappel.
-
Roer door de rest van het ui-kerriemengsel wat azijn en breng hiermee de aardappel-groentesalade op smaak.
-
Verwarm de margarine en bak hierin de bonenburgers aan beide kant lichtbruin. Serveer de salade erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze Kies
Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Selderij:
Wikkel de rest van de selderij in velletjes nat keukenpapier en bewaar dit onderin de koelkast. Ze zijn zo nog ongeveer 4 dagen houdbaar of vries ze in.
Gebruik selderij in een lekkere omelet met oesterzwammen.