Bereiding
- Spoel de bruine bonen af.
-
Maak de wortel schoon en rasp grof.
-
Pel de uien en knoflook en snijd klein. Bak de knoflook en de helft van de ui zacht in de helft van de margarine en laat afkoelen.
-
Prak ¾ van de bruine bonen klein.
-
Klop het ei los.
-
Meng door de kleingemaakte bonen de rest van de bonen, de gebakken ui en knoflook, het ei, de havermout en de helft van de geraspte wortel. Breng op smaak met peper, paprikapoeder en wat citroensap.
-
Vorm er 3 burgers per persoon van en laat afgedekt in de koelkast een half uur opstijven.
-
Was de munt, snijd de helft in reepjes en wrijf de rest fijn.
-
Was de komkommer en rasp grof. Druk er zoveel mogelijk vocht uit. Meng de komkommer en de munt met wat peper door de yoghurt.
-
Was de spinazie en laat uitlekken.
-
Verwarm de rest van de margarine en bak hierin de bonenburgers in 8 minuten gaar. Keer halverwege.
-
Verwarm de olie in een wok en roerbak de rest van de ui. Voeg de spinazie en de rest van de geraspte wortel toe en roerbak de groente gaar. Breng op smaak met citroensap.
- Serveer de groente met de burgers en muntdip.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.