Bereiding
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Rooster de amandelen in een droge pan en laat afkoelen.
- Was de selderij en meiraap. Schil de raap met een dunschiller.
- Snijd de groente in dunne plakjes.
-
Was de aardbeien en snijd in stukjes.
-
Was de munt en snijd fijn.
- Maak de citroen schoon, rasp wat van de schil en pers het sap uit.
-
Maak een dressing van de citroenrasp, amandelpasta, olijfolie, peper en het citroensap. Verdun eventueel met een lepel water.
-
Verdeel de quinoa, groente en aardbeien over een bowl.
- Garneer met de munt en amandelen en schenk de dressing erover.
Variaties
Gerbuik in plaats van amandelpasta en amandelen eens 100% pindakaas en pinda's. Vervang de meiraap door radijs of koolrabi.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Munt:
Wikkel restjes kruiden in velletjes nat keukenpapier en bewaar ze onderin de koelkast. Of verwerk het in dit recept: Broccolicouscous met tomatensaus en eieren