Bereiding
- Snijd het stukje sjalot heel fijn.
-
Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
-
Pers 1 helft van de sinaasappel uit en snijd van de andere helft het vruchtvlees in stukjes.
-
Maak een dressing van de olie, het sinaasappelsap, het mosterdpoeder, de sjalot en wat geraspte sinaasappelschil.
-
Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
-
Kook de broccoli in 5 minuten net gaar.
-
Schep de dressing en de blokjes sinaasappel door de groente en laat dit afkoelen.
-
Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Bestrooi de karbonades met peper.
-
Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
-
Neem het vlees uit de pan. Schenk 75 ml water in de pan, breng dit aan de kook en roer het aanbaksel van de panbodem los.
-
Geef de jus met het vlees en de aardappelen bij de broccoli.
Extra informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Verwerk de overige broccoli bijvoorbeeld in een vissoep.
Sjalot:
Een sjalot heeft een fijnere smaak dan een ui. Bewaar sjalotjes buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Gebruik de rest van het sjalotje in een zomerse gazpacho.