Bereiding
            
                - Pel de sjalot en snijd heel fijn.
- Was de sinaasappel en rasp wat van de schil.
- Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukjes. Vang het sap op.
- 
Maak een dressing van de olie, sinaasappelsap, gemalen mosterdzaad, sjalot en geraspte sinaasappelschil. Voeg eventueel water toe als de dressing te dik is.
- 
Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil eventueel de steel en snijd in stukjes.
- 
Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar. 
- 
Schep de dressing en de blokjes sinaasappel door de groente en laat dit afkoelen.
- 
Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- 
Bestrooi de karbonades met peper. 
- 
Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en lichtbruin.
- 
Neem het vlees uit de pan. Doe een scheutje water in de pan, breng dit aan de kook en roer het aanbaksel van de panbodem los. 
- Serveer de jus met het vlees en de aardappelen bij de broccoli.
 
        
        
		
            Variaties
            
                Vervang de ribkarbonade door een vleesvervanger.
            
        
	 
        
		
            Allergie-informatie
            
                
                    We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
                
                
            
        
	 
        
		
            Ingrediënten over?
            
                Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.