Bereiding
- Maak de wortelen schoon, snijd in de lengte doormidden en in halve plakken. Kook de wortelen weinig water in enkele minuten gaar.
-
Was de peterselie en de koriander en snijd fijn. Houd de helft van de koriander apart.
- Meng de wortelen met peper, de helft van het komijnzaad, het paprikapoeder, de peterselie en koriander.
-
Pel de knoflook en pers uit.
-
Verwarm ¼ van de olie en bak de knoflook met de sambal tot het gaat geuren.
-
Voeg de wortelen toe en bak nog 1 minuut.
-
Doe de wortelen in een schaaltje en breng op smaak met citroensap.
-
Pel de ui, snijd de helft fijn en de andere helft in ringen.
-
Was de tomaat en komkommer en snijd in plakjes.
-
Meng de halve uienringen, sla, tomaat en komkommer.
-
Meng het gehakt met de fijngesneden ui, koriander, wat peper, de rest van het komijnzaad, de kurkuma, ras el hanout en de rest van de knoflook.
-
Maak er 6 ronde gelijke gehaktkoekjes van.
-
Verwarm de rest van de olie en bak het gehakt aan elke kant 6 minuten gaar en lichtbruin.
-
Snijd de puntjes open, vul ze met de rauwkost en 3 gehaktkoekjes per broodje.
-
Serveer de broodjes samen met de wortelsalade.
Extra informatie
Dit recept maakten we samen met Safia
Safia van 'Healthy food by Safia' maakt de heerlijkste recepten. Dit recept heeft ze voor onze site gemaakt. Meer recepten van Safia:
Variaties
De ras el hanout kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.