Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Broodje met gehakt en wortelsalade

Broodje met gehakt en wortelsalade

Een rijkgevuld broodje uit de Marokkaanse keuken gemaakt door Safia van Healthy food by Safia.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht, lunch
  • 535 kcal

Ingrediënten

  • 200 gram wortelen
  • 5 gram verse peterselie
  • 5 gram verse koriander
  • (zwarte) peper
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • ¼ theelepel paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel sambal
  • citroensap
  • 1 (rode) ui
  • 1 tomaat
  • 100 gram komkommer
  • 200 gram sla
  • 200 gram mager rundergehakt
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel ras el hanout
  • 2 volkoren (Marokkaanse) puntjes

Bereiding

  1. Maak de wortelen schoon, snijd in de lengte doormidden en in halve plakken. Kook de wortelen weinig water in enkele minuten gaar. 
  2. Was de peterselie en de koriander en snijd fijn. Houd de helft van de koriander apart.
  3. Meng de wortelen met peper, de helft van het komijnzaad, het paprikapoeder, de peterselie en koriander. 
  4. Pel de knoflook en pers uit.
  5. Verwarm ¼ van de olie en bak de knoflook met de sambal tot het gaat geuren.
  6. Voeg de wortelen toe en bak nog 1 minuut. 
  7. Doe de wortelen in een schaaltje en breng op smaak met citroensap. 
  8. Pel de ui, snijd de helft fijn en de andere helft in ringen. 
  9. Was de tomaat en komkommer en snijd in plakjes. 
  10. Meng de halve uienringen, sla, tomaat en komkommer. 
  11. Meng het gehakt met de fijngesneden ui, koriander, wat peper, de rest van het komijnzaad, de kurkuma, ras el hanout en de rest van de knoflook. 
  12. Maak er 6 ronde gelijke gehaktkoekjes van.
  13. Verwarm de rest van de olie en bak het gehakt aan elke kant 6 minuten gaar en lichtbruin.
  14. Snijd de puntjes open, vul ze met de rauwkost en 3 gehaktkoekjes per broodje.
  15. Serveer de broodjes samen met de wortelsalade. 

Extra informatie

Dit recept maakten we samen met Safia

Safia van 'Healthy food by Safia' maakt de heerlijkste recepten. Dit recept heeft ze voor onze site gemaakt. Meer recepten van Safia:

Variaties

De ras el hanout kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina met kruidenmixen hoe je dat doet.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Citroen is deze maand geen klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor fruit met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk of tropisch fruit met het Rainforest Alliance of Fairtrade keurmerk.
Duurzaam eten Wortel is deze maand een klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor groente met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk.
Kies bij voorkeur voor onbewerkt vlees (rund, varken, lam) met een topkeurmerk. Biologisch en Beter Leven 2 of 3 sterren zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 535 kcal
Vet 24 gram
Waarvan verzadigd vet 7 gram
Koolhydraten 43 gram
Waarvan suikers 10 gram
Vezels 11 gram
Eiwit 32 gram
Zout
1,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week