Bereiding
- Spoel de bruine bonen in een zeef af en laat ze uitlekken.
-
Maak de groente schoon. Snijd de prei in ringen, de ui in snippers en de paprika in blokjes.
-
Schil het stukje gember en rasp het.
-
Was de koriander. Snijd een deel van de steeltjes klein.
-
Was de appel en snijd hem in blokjes.
-
Verwarm de helft van de olie en bak hierin de gember, de kerrie, het komijnzaad en de gemalen koriander tot het gaat geuren.
-
Voeg de prei toe en smoor dit 5 minuten.
-
Fruit de ui in de rest van de olie glazig. Bak de paprika en de kleingesneden koriandersteeltjes mee.
-
Voeg de bruine bonen toe en laat ze mee heet worden.
-
Roer de appelblokjes door de prei en warm goed door.
-
Serveer de appel-preicurry bij de bruine bonen en strooi er royaal korianderblaadjes over.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app .
Ingrediënten over?
Koriander:
Wikkel de rest van de koriander in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 4 dagen houdbaar. Gebruik koriander in deze lekkere eiercurry!