Bereiding
- Maak de ui, peterselie, peper en knoflook schoon en hak grof.
-
Pureer dit met de oregano, olie, azijn en een scheutje water met een staafmixer of in een keukenmachine heel fijn. Laat de chimichurri minimaal 1 uur afgedekt staan.
-
Maak het gehakt met 1 theelepel per persoon van het chimichurri aan. Vorm er 1 schijf per persoon van en laat ze afgedekt in de koelkast opstijven.
- Maak de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Stoof de blokjes aardappel met de spitskool in weinig water in enkele minuten gaar.
-
Gril de burgers in 8 minuten aan alle kanten gaar en lichtbruin. Geef de chimichurri erbij.
-
Stuif een beetje kaneel over de zoete aardappel en spitskool en geef dit bij het vlees.
Variaties
Liever vega? Gebruik vegetarisch gehakt in plaats van rundergehakt.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.