Bereiding
- Maak de ui, de peterselie, de peper en de knoflook schoon.
-
Pureer dit met de oregano, 1 eetlepel water en de olie met een staafmixer heel fijn.
-
Maak het mengsel van de chimichurri op smaak met azijn. Laat de chimichurri minimaal 1 uur afgedekt staan.
-
Maak het gehakt met 1 eetlepel van het mengsel aan. Vorm er 2 schijven van en laat ze afgedekt in de koelkast opstijven.
-
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
-
Kook de blokjes aardappel met de spitskool in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
-
Gril de burgers in een hete grillpan of in een koekenpan met een anti aanbakbodem in 8 minuten gaar en bruin. Geef de chimichurri erbij.
-
Stuif een beetje kaneel over de zoete aardappel en spitskool en geef dit bij het vlees.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.