Bereiding
            
                - Maak de ui, peterselie,  peper en knoflook schoon en hak grof.
 - 
Pureer dit met de oregano, olie, azijn en een scheutje water met een staafmixer of in een keukenmachine heel fijn. Laat de chimichurri minimaal 1 uur afgedekt staan.
 - 
Maak het gehakt met 1 theelepel per persoon van het chimichurri aan. Vorm er 1 schijf per persoon van en laat ze afgedekt in de koelkast opstijven.
 - Maak de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. 
 - Stoof de blokjes aardappel met de spitskool in weinig water in enkele minuten gaar. 
 - 
Gril de burgers in 8 minuten aan alle kanten gaar en lichtbruin. Geef de chimichurri erbij.
 - 
Stuif een beetje kaneel over de zoete aardappel en spitskool en geef dit bij het vlees.
 
            
        
	 
        
        
		
            Variaties
            
                Liever vega? Gebruik vegetarisch gehakt in plaats van rundergehakt.
            
        
	 
        
		
            Allergie-informatie
            
                
                    We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
                
                
            
        
	 
        
		
            Ingrediënten over?
            
                Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.