Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Caponata

Caponata

Caponata is een groentegerecht uit Sicilië. We hebben dit gerecht een gezonde twist gegeven.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 555 kcal

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 3 tomaten
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 5 olijven (zonder pit)
  • 1 theelepel kappertjes
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 200 gram kabeljauwfilet
  • peper
  • 200 gram volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Halveer de aubergine in de lengte en snijd de helften in dunne plakken.
  3. Snijd de paprika in blokjes, de ui in snippers, de tomaten in parten en de bleekselderij in boogjes.
  4. Verwarm de helft van de olijfolie en bak hierin de aubergine zacht.
  5. Fruit de ui en de bleekselderij 5 minuten mee.
  6. Was de rozijnen.
  7. Voeg de paprika, de tomaten en de rozijnen toe en smoor het geheel in 5 minuten verder zacht.
  8. Snijd de olijven in plakjes.
  9. Spoel eventueel de kappertjes af met koud water.
  10. Meng de olijven en de kappertjes door de groente en laat dit nog even pruttelen.
  11. Maak het gerecht op smaak met azijn en laat het afkoelen.
  12. Bestrooi de vis met peper. Bak de vis in de rest van de olie in 8 minuten gaar.
  13. Serveer de vis en het brood bij de caponata.

Ingrediënten over?

Aubergine:
Bewaar aubergines op kamertemperatuur, bijvoorbeeld de voorraadkast. Ze blijven in de originele verpakking of in plastic 5-7 dagen goed.

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Maak van de rest van de bleekselderij deze frisse salade met sinaasappel.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Aubergine'. Dit product is deze maand (maart) niet de meest duurzame oplossing.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies kabeljauw met MSC (Barentszzee). De rest is tweede keus of te vermijden.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 555 kcal
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 55 gram
Waarvan suikers 16 gram
Vezels 15 gram
Eiwit 32 gram
Zout
1,8 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week