Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Chilizalm met snijboontjes en zilvervliesrijst

Chilizalm met snijboontjes en zilvervliesrijst

De vis breng je op smaak door het te marineren met chilisaus.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 605 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 200 gram zalm
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram snijbonen
  • 1 (rode) ui
  • ½ rode peper
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  1. Dep de zalm droog en bestrijk met chilisaus. Laat dit even staan.
  2. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Pel de ui en snijd in halve ringen.
  4. Maak de peper schoon en snijd fijn.
  5. Maak de snijbonen schoon en snijd in smalle reepjes.
  6. Kook de snijbonen in weinig water in een paar minuten gaar.
  7. Verwarm de helft van de olie en bak hierin de zalm aan beide zijden bruin en gaar.
  8. Verwarm de rest van de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui met de peper zacht.
  9. Voeg 2 eetlepels water toe en warm dit even door.
  10. Meng het uimengsel en de snijbonen door de gare rijst en maak het eventueel op smaak met nog wat chilisaus.
  11. Leg de zalm erop.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2–3 dagen. Gebruik de rest in de tofu met ananassalsa.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Snijboon heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat zalm (kweek). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Atlantische zalm met ASC of biologisch.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 605 kcal
Vet 23 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 64 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vezels 11 gram
Eiwit 30 gram
Zout
0,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week