Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Courgette met ansjovis en ui

Courgette met ansjovis en ui

Je geeft de courgette wat extra pit door ansjovis toe te voegen.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • voorgerecht
  • 95 kcal

Ingrediënten

  • 2 ansjovis (koeling)
  • 1 ui
  • 2 courgettes
  • 1 eetlepel olie
  • tijm

Bereiding

  1. Snijd de ansovisfiletjes in stukjes.
  2. Maak de ui en de courgettes schoon.
  3. Snijd de ui in halve ringen. Halveer de courgettes in de lengte en snijd de helften in plakjes.
  4. Verwarm de olie en laat hierin de ansjovis smelten.
  5. Fruit de uienringen zacht mee.
  6. Voeg de courgette toe en smoor de groente in 5 minuten gaar.
  7. Maak de groente op smaak met tijm.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Courgette is deze maand een klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor groente met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk.
Kies bij voorkeur voor magere vis met een topkeurmerk. MSC/ASC, Biologisch en Vis met een groene score op de VISwijzer zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 95 kcal
Vet 5 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 7 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vezels 3 gram
Eiwit 4 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week