Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Crostini met tomaat en rucola

Crostini met tomaat en rucola

Heb je nog oud brood in huis? Maak er heerlijke crostini’s van!
  • 2 personen
  • minder dan 15 minuten
  • voorgerecht
  • 125 kcal

Ingrediënten

  • 2 (oude) volkoren boterhammen
  • 1 tomaat
  • 1 bosui
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 theelepel (balsamico)azijn
  • peper
  • handje rucola

Bereiding

  1. Rooster het brood en snijd de boterhammen diagonaal door.
  2. Was de tomaat en snijd in blokjes.
  3. Was de bosui en snijd de bosui heel fijn.
  4. Meng de bosui met de tomaat, olie, azijn en peper door elkaar.
  5. Beleg de boterhammen met rucola en verdeel het tomatenmengsel erover.

Variaties

Vervang de tomaat en rucola door een paar radijsjes of geraspte knolselderij of door een restje gare sperzieboontjes. Gebruik in plaats van een bosui een ¼ ui of ½ sjalot.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Tomaat is deze maand een klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor groente met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 125 kcal
Vet 3 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 17 gram
Waarvan suikers 3 gram
Vezels 3 gram
Eiwit 4 gram
Zout
0,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week