Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Ensalada verde

Lekkere groene salade van sperzieboontjes, peultjes en komkommer.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram sperziebonen
  • 100 gram peultjes
  • ½ teentje knoflook
  • ½ eetlepel azijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ¼ komkommer
  • 1 groene gegrilde paprika (koeling, zonder zout)

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen en de peultjes schoon. Snijd de sperziebonen een keer door.
  2. Kook de sperziebonen 10 minuten in weinig water. Voeg de peultjes toe en kook de groente verder beetgaar.
  3. Pers het stukje knoflook uit boven een kom.
  4. Klop er met de azijn, 1 eetlepel water, de olie en peper een dressing van.
  5. Laat de sperziebonen en de peultjes uitlekken en meng de dressing erdoor. Laat dit afkoelen.
  6. Was het stuk komkommer en schaaf het in dunne plakjes.
  7. Snijd de paprika in blokjes.
  8. Doe alle groente in een schaal en strooi de blokjes paprika erover.

Ingrediënten over?

Stuk komkommer:
Bewaar een stuk komkommer verpakt in plastic in de koelkast. Gebruik de rest op brood of rasp het stuk en maak er met wat yoghurt en knoflook een tzatziki van.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Peultjes heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 90 kcal 90 kcal
Vet 6 gram 6 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 6 gram 6 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vezels 4 gram 4 gram
Eiwit 3 gram 3 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week