Materialen
Staafmixer/keukenmachine, bakplaat, bakpapier
Bereiding
- Hak de hazelnoten klein.
-
Laat de rozijnen en dadels kort weken in warm water.
-
Pureer de dadels met een staafmixer of in een keukenmachine.
-
Maak de appels schoon, rasp fijn en meng met de dadelpuree.
-
Voeg de havermout(meel), margarine, hazelnoten en rozijnen toe en meng tot een deeg. Voeg meer havermout(meel) toe als het deeg te nat is. Laat het deeg afgedekt een half uur in de koelkast opstijven.
-
Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Bestrooi het werkvlak met de helft van de geschaafde amandelen. Rol of druk het deeg tot een rechthoek.
-
Bestrooi de bovenkant met de rest van de geschaafde amandelen en druk voorzichtig aan.
-
Snijd het deeg in repen en leg op de bakplaat.
-
Bak de flapjacks in 20-25 minuten gaar en goudgeel en laat afkoelen voor het serveren.
Variaties
Je kunt de appels vervangen door appelmoes zonder suiker. 1 appel is gelijk aan 100 gram appelmoes. Ook lekker met kaneel of vanillearoma. Voeg dit met de overige ingrediënten toe aan het deeg.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten
die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.