Bereiding
Hak de hazelnoten klein.
-
Was de rozijnen en laat goed uitlekken.
-
Pureer de dadels met een staafmixer of in de keukenmachine.
-
Was de appels en rasp ze. Meng dit met de gepureerde dadels.
-
Voeg de havermout, margarine, hazelnoten en rozijnen toe en meng met een lepel tot een deeg. Laat het deeg afgedekt een half uur in de koelkast opstijven.
-
Warm de oven voor op 170 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Bestrooi het werkvlak met geschaafde amandelen. Druk hierop het deeg tot een platte rechthoekige lap. Bestrooi de bovenkant met de rest van de geschaafde amandelen. Snijd de lap in rechthoekjes en leg ze op de bakplaat.
-
Bak de flapjacks in 15 minuten gaar en goudgeel. Laat ze iets afkoelen, neem van de bakplaat en laat ze op een rooster verder afkoelen.
Variaties
Je kunt de appels vervangen door appelmoes zonder suiker, waarbij 1 appel gelijk is aan 100 gram appelmoes.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten
die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Dadels:
Verse dadels zijn nog 5 dagen houdbaar in de koelkast. Gedroogde dadels blijven langer goed: ongeveer 6-9 maanden op een droge plek buiten de koelkast.
Van de overige dadels en wat geschaafde amandelen kun je deze simpele sinaasappelsalade maken.