Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Forel in Italiaanse tomatensaus

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 rode (punt)paprika
  • ½ rode ui
  • 2 forellen
  • citroensap
  • peper, paprikapoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 150 gram volkoren macaroni
  • 400 gram broccoli
  • 8 blaadjes basilicum
  • 1 eetlepel olijventapenade

Bereiding

  1. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  2. Snijd de ui in snippers.
  3. Was de forellen en dep ze met keukenpapier droog.
  4. Druppel wat citroensap in de buikholte en bestrooi ze van binnen en van buiten met peper.
  5. Bak de vissen in de margarine in 20 minuten bruin en gaar.
  6. Voeg na 10 minuten de ui en de paprika toe en bak dit zacht mee. Voeg de tomatenblokjes toe.
  7. Kook de macaroni in ruim water, volgens de gebruiksaanwijzing.
  8. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  9. Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  10. Knip de basilicum in reepjes.
  11. Meng de tapenade en de basilicum door de tomatensaus en maak de saus op smaak met wat paprikapoeder.

Ingrediënten over?

Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast.
Besmeer een volkorenboterham dun met tapenade en leg er plakken komkommer op. Tapenade is ook lekker in een rauwkostsalade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Broccoli heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat forel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Gekweekte forel uit Noord West Europa is een prima keuze. 

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 640 kcal 640 kcal
Eiwit 50 gram 50 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week