Bereiding
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
-
Wrijf in een vijzel het sesamzaad voor een deel klein of maal het heel kort in de keukenmachine.
-
Verwijder van de peper een deel van de pitjes. Snijd het stuk peper in schuine ringen.
-
Maak de bosui schoon en snijd hem in dunne ringen.
-
Schil het stukje gember en rasp het fijn.
-
Verdun de pindakaas met wat water, de sojasaus, de sesamolie en de azijn.
-
Maak de saus pittig met het sesamzaad, de rode peper, de bosui, de geraspte gember en chilipoeder.
-
Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes. Smoor de bleekselderij in de margarine in ca. 8 minuten zacht.
-
Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Snijd de tofu in dunne plakken en dep ze met keukenpapier droog.
-
Bak de tofu in de hete olie aan beide zijden in ca. 6 minuten goudbruin.
-
Druppel het sausje over de tofu en serveer de noedels en bleekselderij erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze Kies
Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik de bleekselderij in deze selderijstamppot met walnoten.