Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gebakken tofu met pittige saus

Gebakken tofu met pittige saus

De pittige saus van sesam, gember en peper geeft een intense smaak aan de gebakken tofu.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 700 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 eetlepel sesamzaad
  • ½ rode peper
  • 1 bosui
  • 15 gram gember
  • 1 eetlepel pindakaas 100%
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout of of ketjap manis
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel azijn
  • chilipoeder of cayennepeper
  • 300 gram bleekselderij
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 200 gram volkoren noedels
  • 150 gram tofu
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
  2. Wrijf in een vijzel het sesamzaad voor een deel klein of maal het heel kort in de keukenmachine.
  3. Verwijder van de peper een deel van de pitjes. Snijd het stuk peper in schuine ringen.
  4. Maak de bosui schoon en snijd hem in dunne ringen.
  5. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  6. Verdun de pindakaas met wat water, de sojasaus, de sesamolie en de azijn.
  7. Maak de saus pittig met het sesamzaad, de rode peper, de bosui, de geraspte gember en chilipoeder.
  8. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes. Smoor de bleekselderij in de margarine in ca. 8 minuten zacht.
  9. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  10. Snijd de tofu in dunne plakken en dep ze met keukenpapier droog.
  11. Bak de tofu in de hete olie aan beide zijden in ca. 6 minuten goudbruin.
  12. Druppel het sausje over de tofu en serveer de noedels en bleekselderij erbij.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik de bleekselderij in deze selderijstamppot met walnoten.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Bleekselderij'. Dit product is deze maand (november) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 700 kcal
Vet 28 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 78 gram
Waarvan suikers 11 gram
Vezels 12 gram
Eiwit 28 gram
Zout
0,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week