Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gegrilde perzik en abrikoos met rozenyoghurt

Gegrilde perzik en abrikoos met rozenyoghurt

Je brengt de yoghurt op smaak met vanille, kaneel, rozenwater en pistachenoten.
  • 2 personen
  • minder dan 15 minuten
  • nagerecht
  • 105 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1/2 vanillestokje
  • 150 ml dikke halfvolle yoghurt
  • ½ theelepel gemalen kaneel
  • ¼ theelepel rozenwater
  • 1 eetlepel ongezouten pistachenoten
  • 1 perzik
  • 2 abrikozen

Materialen

grillpan

Bereiding

  1. Snijd het vanillestokje open, schraap met een puntig mesje het merg eruit en roer dit door de yoghurt.
  2. Voeg ook kaneel en naar smaak rozenwater toe.
  3. Hak de pistachenootjes grof.
  4. Was de perzik en de abrikozen en snijd ze doormidden. Verwijder de pit en snijd het fruit in halve maantjes.
  5. Gril het fruit aan elke zijde een minuut in de grillpan.
  6. Verdeel het fruit over 2 bordjes en schep er wat yoghurt naast.
  7. Garneer met de pistachenootjes.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Perzik'. Dit product is deze maand (december) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 105 kcal
Vet 4 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 10 gram
Waarvan suikers 10 gram
Vezels 2 gram
Eiwit 5 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.