Bereiding
- Meng de ras el hanout door de couscous.
-
Breng het water aan de kook. Schenk dit over de couscous, roer los met een vork en laat de couscous 10 minuten afgedekt wellen.
- Was de citroenen. Rasp wat van de schil af. Pers van de helft het sap uit. Snijd de rest van de citroen in partjes.
-
Klop een dressing van het citroensap, de rasp, 2/3 van de olie en wat peper.
-
Was de bosui, peterselie en munt en snijd klein.
-
Meng de helft van de peterselie, munt en bosui en de helft van de dressing door de couscous en laat de couscous afkoelen.
- Was de wortels en rasp ze grof.
-
Meng daar de rest van de peterselie, munt en de dressing door.
-
Was de sardines en dep ze droog met keukenpapier.
-
Bestrooi de buikholtes met peper en vul de sardines met de rest van de bosui en de tijm.
-
Bestrijk de vis dun met de rest van de olie.
-
Gril de visjes in een grillpan, onder de grill of in een visklem op de barbecue in 10 minuten gaar en bruin.
-
Schep de couscous op een schaal met de partjes citroen en leg de sardines erop. Serveer de wortelsalade erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze Kies
Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar.
Gebruik de munt door doperwtjes met aardappelen.