Bereiding
- Meng de ras el hanout door de couscous en bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Was de citroenen, rasp wat van de schil af en pers van de helft van de citroenen het sap uit. Snijd de overige citroenen in partjes.
- Maak een dressing van het citroensap, de citroenrasp, 2/3 van de olie en wat peper.
-
Was de bosui en kruiden en snijd klein.
-
Meng de helft van de peterselie, munt, bosui en de helft van de dressing door de warme couscous. Laat de couscous afkoelen.
- Was de wortelen en rasp grof.
-
Meng daar de rest van de peterselie, munt en dressing door.
- Maak de sardines schoon en dep ze droog met keukenpapier.
-
Bestrooi de buikholtes met peper en vul de sardines met de rest van de bosui en de tijm.
-
Bestrijk de vis dun met de rest van de olie en was je handen.
-
Gril de vis in een grillpan in 10 minuten gaar en lichtbruin.
- Schep de couscous op een bord met de partjes citroen en leg de sardines erop. Serveer de wortelsalade erbij.
Variaties
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze Kies
Ik Gezond?-app.