Bereiding
- Breng het water aan de kook en los het stukje bouillontablet erin op.
-
Doe de bulgur in een kom en schenk de bouillon erover. Roer dit goed door en laat 10 minuten wellen.
-
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudgeel.
-
Was de kruiden en hak klein.
-
Pel de ui en snijd klein.
- Bak de ui in de helft van de olie zacht. Schep er de helft van de pijnboompitjes en een beetje peterselie door. Breng op smaak met wat peper.
- Meng het gehakt met 3 eetlepels gewelde bulgur per persoon, de helft van het uimengsel, wat peper, tijm en kaneel. Vorm er 4 ovalen balletjes van per persoon. Maak een holletje in het midden en vul met wat uimengsel. Vouw goed dicht.
-
Bak de gehaktballetjes in de rest van de olie in 8 minuten gaar en bruin.
- Was de tomaten en snijd in parten. Maak er met peterselie en wat citroensap een salade van.
- Meng de rest van de peterselie en munt, ui en pijnboompitten door de bulgur en serveer dit met de tomatensalade bij de gehaktballetjes.
Variaties
Liever vegetarisch? Gebruik kant-en-klare vegetarische gehaktballetjes.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.