Bereiding
- Week het brood in wat melk.
-
Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
-
Schil het stukje gember en rasp het boven de kom.
-
Voeg het geweekte brood toe met het gehakt, de ketjap en wat chilipeper.
-
Meng alles goed door elkaar en vorm er 6 balletjes van. Laat de gehaktballetjes afgedekt in de koelkast 20 minuten opstijven.
-
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Maak de savooiekool schoon en snijd het in repen.
-
Maak de paprika schoon en snijd hem in repen.
-
Bak de gehaktballetjes in de hete olie bruin.
-
Doe de paprika bij het vlees met wat water en stoof het geheel in 10 minuten gaar.
-
Kook de savooiekool in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
-
Was de taugé onder stromend water.
-
Hak de pinda´s grof.
-
Warm de laatste minuut de taugé met de gehaktballetjes mee.
-
Strooi de pinda´s over de savooiekool. Geef de rijst erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.