Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gemarineerde garnalen met rijst en sperziebonen

Gemarineerde garnalen met rijst en sperziebonen

De marinade maak je met komijn, kruidnagel, gember en knoflook.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 495 kcal

Ingrediënten

  • 15 gram gember
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • ¼ theelepel gemalen kruidnagel
  • ½ eetlepel citroensap
  • 200 gram garnalen (gepeld)
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 sjalotten
  • 6 takjes verse koriander
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  1. Schil de gember en rasp fijn.
  2. Pel de knoflook en hak fijn.
  3. Meng de gember met de knoflook, specerijen en het citroensap in een kom.
  4. Schep de garnalen erdoor en laat dit een half uur afgedekt in de koelkast marineren.
  5. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Maak de sperziebonen schoon en kook in weinig water in 10 minuten gaar.
  7. Pel de sjalotten en snijd klein.
  8. Was de koriander en snijd klein.
  9. Verwarm de olie in een grote pan.
  10. Leg de garnalen naast elkaar in de hete olie.
  11. Bak 3 minuten tot de garnalen roze zijn. Keer af en toe.
  12. Haal de garnalen uit de pan en leg op een voorverwarmde schaal.
  13. Bak de sjalot en koriander op hoge stand in de overgebleven olie en schep dit op de garnalen.
  14. Serveer de rijst en de sperziebonen erbij.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperziebonen is deze maand een klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor groente met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk.
Duurzaam eten Citroen is deze maand geen klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor fruit met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk of tropisch fruit met het Rainforest Alliance of Fairtrade keurmerk.
Kies bij voorkeur voor schaal- en schelpdieren met een topkeurmerk. MSC/ASC, Biologisch en Vis met een groene score op de VISwijzer zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 495 kcal
Vet 14 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 63 gram
Waarvan suikers 4 gram
Vezels 8 gram
Eiwit 26 gram
Zout
1,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week