Bereiding
- Maak de groente schoon.
-
Snijd de sjalotten in halve ringen, de pastinaak en de koolraap in reepjes en de wortel in plakjes. Halveer eventueel grote spruitjes.
-
Verwarm de olie en fruit hierin de sjalotten glazig.
-
Voeg de rest van de groente toe met een scheutje water en smoor de groente in 7 minuten beetgaar.
- Was de limoen en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit.
- Breng de groente op smaak met wat geraspte limoenschil, -sap en tijm.
-
Laat de groente afgedekt een paar uur marineren in de koelkast. Haal een half uur voor serveren uit de koelkast.
-
Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Snijd de kip in reepjes en bestrooi met peper.
-
Bak de kip in de hete margarine in 6 minuten gaar.
-
Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen samen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
-
Serveer de aardappelpuree bij de gemarineerde groente en de kip.
Allergie-informatie
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Koolraap:
Verpak een aangesneden koolraap in een afgesloten bak of wikkel in vershoudfolie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast. Verwerk het in een lekkere maaltijdsoep.