Bereiding
- Was de citroen en snijd een dunne reep van de schil. Snijd de citroen in plakjes en hou wat plakjes achter voor de garnering.
-
Schil het stuk gember. Snijd de gember in dunne plakjes of snijd de gember klein en doe het in een thee-ei.
-
Breng het water met de citroenschil en gember tegen de kook. Voeg de plakjes citroen toe en laat 10 minuten trekken.
-
Snijd van de overgebleven citroen dunne plakjes.
-
Schenk de gemberthee in de glazen en steek een schijf citroen op de rand.
Variaties
Gebruik eventueel ook een zakje rooibosthee of groene thee.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.