Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
-
Maak de sperziebonen schoon. Kook ze in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
-
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine stukjes van ca. 2 cm.
-
Verwarm de helft van de margarine in een kleine pan en fruit daarin de bosui met de kerrie enkele minuten.
-
Strooi er peper en het volkorenmeel over en warm dit goed door.
-
Giet er 150 ml water met het stukje bouillontablet bij, beetje bij beetje, tot een saus is ontstaan.
-
Voeg de citroenschil toe en laat de saus zacht trekken.
-
Snijd het vlees in smalle repen en bestrooi ze met peper.
-
Verhit de rest van de margarine in een koekenpan en roerbak hierin het vlees in enkele minuten gaar en bruin.
-
Geef de saus, aardappelen en sperziebonen erbij.
Allergie-informatie
Lees het etiket voor het gebruik van margarine en bouillon.
Ingrediënten over?
Bosuitjes:
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast. Gebruik bosui in een lekkere pompoensoep.