Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Geroerbakt varkensvlees met bosui en kerrie

Zo geef je het vlees iets extra's.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 400 gram sperziebonen
  • 3 bosuitjes
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 150 gram varkensfilet
  • peper

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de sperziebonen schoon. Kook ze in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine stukjes van ca. 2 cm.
  4. Verwarm de helft van de margarine in een kleine pan en fruit daarin de bosui met de kerrie enkele minuten.
  5. Strooi er peper en het volkorenmeel over en warm dit goed door.
  6. Giet er 150 ml water met het stukje bouillontablet bij, beetje bij beetje, tot een saus is ontstaan.
  7. Voeg de citroenschil toe en laat de saus zacht trekken.
  8. Snijd het vlees in smalle repen en bestrooi ze met peper.
  9. Verhit de rest van de margarine in een koekenpan en roerbak hierin het vlees in enkele minuten gaar en bruin.
  10. Geef de saus, aardappelen en sperziebonen erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine en bouillon.

Ingrediënten over?

Bosuitjes:
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast. Gebruik bosui in een lekkere pompoensoep.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 480 kcal 480 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week