Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Geroerbakte biefstukreepjes met roerbakgroente en rijst

Geroerbakte biefstukreepjes met roerbakgroente en rijst

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 400 gram roerbakgroente
  • (gerookt) paprikapoeder
  • 200 gram biefstuk
  • peper

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Verwarm 1 eetlepel margarine en bak hierin de tomatenpuree kort.
  3. Voeg de roerbakgroente met wat paprikapoeder toe en stoof dit in ca. 6 minuten gaar.
  4. Snijd de biefstuk in smalle repen en bestrooi ze met peper.
  5. Verwarm de rest van de margarine in een koekenpan en bak hierin de biefstukreepjes in een paar minuten bruin.
  6. Meng het vlees door de groente en schep dit op de rijst.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast, maximaal 3 dagen.
Vries eventueel in porties in. Het is dan nog ongeveer 12 maanden houdbaar.

Informatie over dit recept

Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.
buiten Schijf van Vijf De hoeveelheid tomatenpuree zonder zout is een dagkeuze buiten de Schijf van Vijf.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 500 kcal 500 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 6 gram 6 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week