Bereiding
- Schil de gember en rasp fijn.
-
Maak de peper schoon en snijd fijn.
-
Maak een marinade van de gemberwortel, de peper, de ketjap en het citroensap.
-
Snijd de kalkoenfilet in blokjes en meng met de marinade. Laat het vlees 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Maak de spitskool schoon en snijd in repen.
-
Maak de paprika schoon en snijd in blokjes.
-
Verwarm de margarine en roerbak hierin de kalkoen in enkele minuten lichtbruin. Pers de knoflook er bovenuit.
-
Voeg de paprika en de spitskool toe en roerbak het gerecht in 6 minuten verder gaar.
-
Maak het gerecht op smaak met wat peper en serveer de rijst erbij.
Allergie-informatie
Voor het gebruik van ketjap en margarine raadpleeg het etiket.
Ingrediënten over?
Gemberwortel:
Schil de overige gember en rasp fijn. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.
Van een stuk gember en citroen kan heerlijke verse thee gemaakt worden.
De rest van de rode peper is lekker in een koolraapgerecht.