Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C.
-
Snijd de pompoen in dunne schijven van 1 cm en schil ze. Verwijder de draden en pitten.
-
Was de zoete aardappelen. Halveer ze in de lengte en snijd de helften in plakken van 1 cm.
-
Meng de pompoen met de plakken aardappel en 1 eetlepel olijfolie en verdeel dit over een bakplaat.
-
Rooster de pompoen en aardappel in de hete oven in ± 20 minuten gaar en goudgeel. Schep een keer om.
-
Was de spinazie en laat uitlekken. Houd wat achter voor garnering.
-
Was de sinaasappel en rasp wat van de schil. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in 4 parten.
-
Hak de noten met de spinazie, de geraspte kaas, 2 eetlepels sinaasappelsap, 1 theelepel geraspte sinaasappelschil, de rest van de olijfolie en wat peper met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde pesto.
-
Verdeel de achtergehouden spinazie over 2 borden en schep de pompoen en aardappel erop. Verdeel de notenpesto erover en leg de partjes sinaasappel erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.