Materialen
        
            Bakplaat, staafmixer/keukenmachine
        
    
 
    
	
        
		
            Bereiding
            
                - Verwarm de oven voor op 200 °C.
 - Maak de pompoen schoon en snijd in dunne plakken van 1 cm. 
 - Maak de aardappelen schoon, halveer in de lengte en snijd de helften in plakken van 1 cm.
 - 
Meng de pompoen met de plakken aardappel en de helft van de olie. Verdeel dit over een bakplaat.
 - 
Rooster de pompoen en aardappel in de hete oven in 20-25 minuten gaar en goudgeel. Schep na 10 minuten een keer om.
 - 
Was de spinazie en laat uitlekken. Houd wat achter voor garnering.
 - 
Was de sinaasappel, rasp wat van de schil en pers de helft uit. Schil de andere helft en snijd het vruchtvlees in parten.
 - 
Hak de noten met de spinazie, kaas, wat sinaasappelsap en -schil, de rest van de olie en wat peper met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde pesto.
 - Schep de pompoen en aardappel op de achtergehouden spinazie. Verdeel de notenpesto erover en serveer met de partjes sinaasappel erbij.
 
            
        
	 
        
        
		
            Variaties
            
                Vervang de spinazie door veldsla of rucola.
            
        
	 
        
		
            Allergie-informatie
            
                
                    We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
                
                
            
        
	 
        
		
            Ingrediënten over?
            
                Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.